загальны выдомості про устаткування з паровим нагрівом
загальны выдомості про устаткування з паровим нагрівом
У посібнику наведено відомості про конструктивні схеми й методики теплового та конструктивного розрахунків рекуперативних, регенеративних і змішувальних теплообмінних апаратів. Викладено основи роботи й розрахунку теплотехно-логічного устаткування підприємств залізничного транспорту (мийних машин, сушильних установок та ін.), загальні відомості про його допоміжне обладнання. Цей спосіб нагрівання має багато переваг: швидке включення в роботу та дове-дення режиму нагріву до необхідного температурного рівня; простота регулювання температурного режиму та рівномірність нагрівання, можливість герметизації робочої зони, кращі умови праці обслугову-ючого персоналу, компактність електричних нагрівачів.
РОЗДІЛ І. МЕХАНІЧНЕ УСТАТКУВАННЯ Тема: Загальні відомості про механічне устаткування. Кросворд 1. 2. По вертикалі: 1. Однією з переваг використання устаткування з НВЧ-нагріванням, порівняно з традиційний тепловим, є економія …. 3. Скільки режимів має мікрохвильова піч МW-245G? 5. Що є основним елементом НВЧ-апаратів?
1 Загальні відомості про холодильне устаткування ХОЛОДИЛЬНЕ УСТАТКУВАННЯ ПРИЗНАЧЕНЕ ДЛЯ ХОЛОДИЛЬНОЇ ОБРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ З МЕТОЮ ПРОДОВЖЕННЯ ТЕРМІНІВ ЇХ ЗБЕРІГАННЯ. Основними видами холодильної обробки є охолодження, заморожування, підморожування, доморожування і холодильне зберігання продуктів.
Загальним недоліком парового і водяного обігріву є швидкий ріст тиску з підвищенням температури. В умовах технологічної апаратури харчових виробництв при паровому і водяному обігріві найвищі температури обмежені 150-160°С, що відповідає тиску 0,5-0,7 МПа. В окремих випадках (у консервній промисловості) застосовується масляний обігрів, що дозволяє при атмосферному тиску досягти температур до 200 С у печах, сушильних установах.
Студенти повинні знати загальну характеристику та конструкцію котлів, уміти визначати маркування котельного агрегату. З метою закріплення лекційного матеріалу проводяться практичні заняття, де студенти засвоюють методику розрахунку теплового балансу та ККД котла, набувають навичок розрахунків теплових схем котельних. Для контролю якості навчання студенти повинні виконати контрольні роботи та курсовий проект . Самостійна робота студентів щодо загального обсягу лекційного матеріалу передбачає вивчення багатьох питань. Для кращого засвоєння деяких розділів курсу використовуються технічні засоби н
підйомно-транспортне устаткування. 1.1.Загальні відомості про деталі машин. Машина-це механізм або поєднання механізмів, які здійснюють задані цілеспрямовані рухи для перетворення енергії або виробництва робіт. Машини можна розділити на два основні класи: машини-двигуни, за допомогою яких один вид енергії перетворюється в інший, зручний для експлуатації, і робочі машини, дія яких направлена на зміну форми, властивостей, стану і положення об’єкта.
НПАОП 0.00-1.26-96. Правила будови і безпечної експлуатації парових котлів з тиском пари не більше 0,07 МПа (0,7 кгс/см2), водогрійних котлів і водопідігрівачів з температурою нагріву води не вище 115° С. тиску палива перед горілкою; розрідження в топці для котлів з урівноваженою тягою; температури води на виході із водогрійного котла; при пониженні або підвищенні води в паровому котлі; при підвищенні тиску пари вище дозволеного в паровому котлі; при неполадках пристроїв продувки, відводів і рециркуляції продуктів спалення.
1. Водогрійне устаткування Водогрійне устаткування призначене для нагрівання і кип’ятіння води, яка застосовується для різних потреб у закладах харчування. Для технологічних процесів (приготування перших і солодких страв, гарнірів, напоїв тощо) використовують кип'яток з температурою 95…100 °С, що дозволяє зменшити тривалість доведення продуктів до кулінарної готовності та зберегти біологічну цінність продуктів. Для санітарно-технічних потреб (бланшування, обпарювання, миття продуктів, посуду, інвентарю тощо) використовують гарячу воду з температурою 70…85 °С. Кип'яток отримують за до
Що таке бойлер непрямого нагріву: види, пристрій, принцип роботи. Як вибрати водонагрівач для приватного будинку. Підключення котла і бака непрямого нагріву. Накопичувальні електричні водонагрівачі забезпечують потрібну витрату гарячої води, але довго набирають температуру – 1.5…2 години залежно від об’єму бака. Більш привабливий варіант – бойлер непрямого нагріву, що працює від котла опалення. Ємність гріється за 10–30 хвилин, різниця відчутна. Роз’яснимо, що таке бойлер непрямого нагріву, принцип роботи агрегату та дамо практичні рекомендації щодо вибору та підключення накопичувача своїми руками. 1 2 типи накопичувальних нагрівачів для ГВП. 1.1 Водонагрівачі зі спіральним теплообмінником.
Наведено загальні відомості про теплові електростанції (ТЕС): класифікація, технологічна схема і техніко-економічні показники. Розглянуті принципи побудови теплових схем ТЕС: вибір початкових та кінцевих параметрів пари, проміжний перегрів пари та системи регенеративного підігріву живильної води. Наведені приклади побудови теплових схем ТЕС на базі основних типів турбін і приклади розрахунку теплових схем. - для пікових електростанцій доцільно застосовувати устаткування з. мінімальною вартістю; - застосування дорогого устаткування з високою тепловою. економічністю доцільно для базисних електростанцій. 14.
Нагрівання гострою парою використовується в тих випадках, коли допускається змішування рідини з паровим конденсатом. При цьому гостру пару вводять безпосередньо в рідину, що нагрівають. Для зменшення шуму використовують спеціальні сопла. При використанні гострої пари використовується і тепло конденсату (перевага перед глухою парою). Недоліки: нижчі коефіцієнти тепловіддачі ніж при нагріванні парою, нерівномірність нагрівання. Під час нагрівання топковими газами продукти горіння дозволяють нагрівати до температури 1000-1100оС. Найбільш часто продукти горіння використовують для нагрівання проміжних теплоносіїв – через стінку теплообмінників.
�Загальні відомості про теплове обладнання. Види та їх класифікація� План. 1. Способи теплового оброблення 2. Теплообмін. Теплове устаткування, залежно від виду енергоносіїв, буває з газовим, паровим, електричним нагріванням. 2. Теплообмін. За способом нагрівання устаткування поділяється на устаткування з безпосереднім та з непрямим нагріванням. Використання ІЧ-нагріву в громадському харчуванні має значну перспективу, так як дає можливість інтенсифікувати процес теплової обробки кулінарних виробів, підвищити якість готової продукції, знизити питомий розхід електроенергії, не підвищувати температуру повітря в приміщенні.
Тема 2. Теплове устаткування. Питання для самоперевірки. 1. Що розуміють під терміном "технологічна машина"? 2. Назвіть структуру технологічних машин. 3. Як класифікується механічне устаткування за функціональним призначенням та структурою циклу? 4. Що розуміють під продуктивністю технологічної машини? 5. Будова універсальної кухонної машини. 6. Класифікація просіювальних машин. 20. Яке устаткування відноситься до пресувального? План. 2.1. Загальні відомості про теплове устаткування. 2.2. Багатофункціональні (універсальні) теплові апарати. 2.3. Варильне устаткування. 2.4. Жарильно-пекарське устаткування. 2.5. Водогрійне і допоміжне устаткування, роздаткові лінії.
Допоміжне устаткування призначене для підтримання у гарячому стані готової продукції як безпосередньо у закладі харчування, так і при транспортуванні її до місць реалізації. До допоміжного устаткування можна також віднести пристрої для підігрівання їжі та посуду. До допоміжного устаткування відносяться: Ø марміти; Ø _
– парових котлів з робочим тиском пари не вище 0,07 МПа (0,7 кгс/см2); – водогрійних котлів із температурою нагріву води не вище 115°С ; – водопідігрівачів з температурою нагріву води не вище 115°С, що обігріваються парою з надлишковим тиском не вище 0,07 МПа (0,7 кгс/см2) або водою з температурою не вище 115°С; – мобільних (пересувних і транспортабельних) котельних установок із параметрами, зазначеними в першому та другому абзацах 1.3. Відповідність котлів вимогам НД підтверджується виготовлювачем (постачальником) устаткування сертифікатом відповідності, виданим сертифікаційним центром України. Копія сертифіката відповідності додається до паспорта котла.
Загальні відомості про теплове устаткування. Теплове устаткування призначене для нагрівання (теплової обробки) харчових продуктів: пастеризації, стерилізації, варіння, смаження. Теплова обробка – це процес зміни теплового стану (температури) продуктів та інших речовин (середовищ). має певні переваги перед електроенергією. Вартість 1кДж теплоти, отриманої при спалюванні газу, в декілька разів нижча, ніж при використанні ЕЕ. Проте газ як паливо має істотні недоліки: у певній пропорції з повітрям може утворювати вибухонебезпечну суміш. Горючі гази, особливо штучні, а також продукти неповного згоряння газу токсичні. Електричні нагрівачі.
Комментарии
Отправить комментарий